Site Overlay

Варени гевреци с лимец и хималайска сол – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сипваме маята в топлата вода. Добавяме захарта и 1 с.л. брашно, разбъркваме и оставяме за 10 минути.

Пресяваме брашното в тава. Добавяме солта, зехтина и водата с маята. Замесваме гладко тесто и го оставяме за 1 час да втаса.

Кипваме водата за варенето и добавяме захарта.

Разрязваме тестото на 12 части и от тях оформяме гевреци. Пускаме ги във врящата вода и изчакваме да изплуват.

Изваждаме гевреците първо в чиния и след това ги подреждаме в тава, покрита с хартия за печене.

Намазваме ги отгоре с малко зехтин.

Печем гевреците в загрята фурна на 200 градуса 20 минути до леко покафеняване.

Варените гевреци с лимец и хималайска сол са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *