Site Overlay

Вариация на крокети от тиквички и сирена – Рецепта

“Ако сте любители на крокетите и обичате да експериментирате с различни идеи, ето още една за крокети от тиквички и сирена”

Начин на приготвяне:

Измийте добре тиквичките. Обелете ги и настържете на едро ренде. Посолете ги. След което ги поставете в гевгир, за да се отцеди излишната вода.

За целта ги оставете поне час-два.

Картофите сварете с кората. Обелете ги и намачкайте с вилица. Към тях счукайте едно яйце и добавете хубаво изстисканите тиквички.

Настържете двата вида кашкавал и сиренето. Добавете ги към сместа.

Подправете със сол на вкус и хубаво стритата чубрица. Всички съставки трябва да се омесят добре. С ръце оформете крокетите в желана от вас големина.

Приберете ги да стегнат в хладилника за половин час.

През това време си подготвяте панировката. Вземете две отделни дълбоки чинии. В едната разбийте двете яйца, а в другата сложете брашното.

Загрейте олио в подходящ съд за пържете.

Извадете крокетите от хладилника. Всеки един от тях потопете, първо, в яйцата, после в брашното и изпържете от двете страни до златисто крокетите от тиквички и сирена.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *