Site Overlay

Веган Къпкейкс – Рецепта | Gotvach.bg

“Веган къпкейкчетата са също толкова вкусни, колкото другите им варианти, но с разликата, че са и здравословни”

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното заедно с какаото.

В дълбока купа смесете сухите съставки за къпкейкчетата – пресято брашното, какаото и кафявата захар.

Добавете водата, олиото/ГХИ и содата за хляб (загасена в малко оцет) и накрая прахчето ванилия.

Разбъркайте с ръчна бъркалка или с помощта на миксер на средна степен. Пригответе си силиконовите формички за кексчета или тавичка за мъфини със сложени хартиени книжки.

Разпределете тестото във формичките. Пълнете до 3/4 от обема им.

Печете във фурната на 180 градуса с вентилатор до суха клечица (около 35-40 мин).

След като са готови, извадете веган кексчетата и охладете върху решетка.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *