Site Overlay

Веган мъфини с череши и овесени ядки – Рецепта

“Веган мъфини с череши и овесени ядки – вкусни и полезни “

Начин на приготвяне:

Чаената чаша е с вместимост 250 мл.

Активираме содата с оцета и ги прибавяме в купа, в която сме налели 1 ч.ч. вода. Подслаждаме с кафява захар и разбъркваме, за да се разтвори.

Ароматизираме сладката течност с ванилията на прах и прибавяме шарлана (нерафинирано слънчогледово масло).

След това е ред на сгъстяващите съставки – фини овесени ядки, пшенични трици, фин царевичен грис и брашно, типово брашно, които добавяме постепенно, докато разбъркваме с телена бъркалка, за да стане хомогенна смес.

Накрая прибавяме черешите – почистени и нарязани на парченца и отново разбъркваме.

Намазваме формичките за мъфинки с шарлан и напудряме с малко брашно. Сипваме равномерно количество от сместа нашите веган кексчета във всяка формичка, така че да оползотворим цялата смес в точно 12 бр.

Изпичаме пухкавите мъфини с череши ги на 180 градуса за около 25 минути.

Страхотни веган мъфини с череши и овесени ядки с чуден аромат и плодова сладост! Любими на малки и големи!

Чудно Вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *