Site Overlay

Веган пролетни бургери – Рецепта

Начин на приготвяне:

За да приготвим сместа за бургерите, чудесен помощник би бил блендерът. Така за много кратко време тя ще бъде готова.

Сложете в купата на уреда сварените и отцедени добре леща и киноа. Добавете орехите, нарязаните тиквичка и морков, сол, къри, черен пипер и двата вида брашно.

Пуснете да се смели ма високи обороти за няколко секунди.

Преценете гъстотата на сместа, тя ще зависи от съдържанието на вода в тиквичката и това колко добре сте отцедили киноата и лещата.

В случай че е рядка, добавяйте брашно, за да се сгъсти.

При всички положения ще остане по-лепкава, но това не е проблем.

Взимайте с намазнени ръце и сплесквайте във форма на бургер кюфте – не прекалено тънко, но не и дебело.

Изпечете всяко от двете страни в тиган с незалепващо дъно намазнен със зехтин. Огънят трябва да е умерен.

Ако при първото кюфте срещнете трудност за обръщането или то е твърде меко и се разпада, означава, че трябва още да сгъстите сместта.

Следващата част от подготовката преди сглобяването на бургера е да запечете в малко зехтин до тъмен загар тънко нарязания лук. Той ще придаде невероятен аромат на сандвича – бургер.

Върху всяко хлебче слагайте тънки парченца домат и краставица, може да комбинирате и с различни видове салатени листа, бейби спанак и рукола.

Сложете веган кюфтето и на капачето на питката намажете от веган майонезата.

Самата питка също може да запечете на тиган.

По желание може да си прибавите за разкош и парченце тофу.

Този веган бургер е толкова вкусен, че по нищо не отстъпва на един приготвен с месо. Убедете се сами 🙂

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *