Site Overlay

Веган супа с кестени – Рецепта

“Лесна за приготвяне и много апетитна веган супа не от какво да е, а от кестени”

Начин на приготвяне:

Кестените се измиват и се поставят в тенджера с вода. Варят се около 20 мин.

След като времето мине, котлонът се изключва, но капакът остава затворен за още половин час. Така според моя опит кестените се белят най-лесно.

Обелете кестените и отделете на страни.

Лукът и морковът се почистват и нарязват на ситно.

Зехтинът се слага в тенджера и се загрява на средно силна степен. Щом температурата е достигната, поставяме лука, моркова и чесъна, да се задушат.

Щом зеленчуците омекнат, се добавят обелените ядки от кестените и се налива около половин литър вода. Супата се подравя със сол и черен пипер на вкус, както и със суха мащерка.

Намаляхме котлона на слаб огън и оставяме супата с кестени да ври около половин час.

Когато веган супата от кестени е готова, се пасира до еднородна смес.

Сервира се топла.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *