Site Overlay

Веган торта с моркови – Рецепта

“Невероятно вкусна торта с моркови – веган е, свежа е, вашата е”

Начин на приготвяне:

1. Кафявата захар и портокаловите кори се смилат много фино. Задължително цитрусовите корички се обелват със специална белачка, която да не захваща белите части на кората, защото нагарчат.

2. Към ароматната захар се настъргват морковите, сипват се олиото, растителното мляко и две лъжички сок от портокала. Хубаво се разбива с миксер.

3. Към течната смес ма части се добавя пресятото с бакпулвер, сода и подправките брашно. Слага се щипка сол и се бърка до хомогенност с плавни движения.

4. Блатовете могат да се изпекат по отделно или като един, който впоследствие ще се разполови на две. При втория вариант печенето е 1 час на 180 градуса, като блатът остава по-влажен и има леко вид на глетав, но това не е проблем, самата торта трябва да стане влажна заради морковите, както и липсата на яйца не позволява да бухва много.

Ако печете два отделни блата, времето във фурната разбираемо е по-кратко за всеки един. Тавичката е с диаметър 22 см. с откопчаващо се дъно и трябва да бъде намазнена или покрита с хартия за печене.

5. Готовите блатове се оставят да изстинат за 20 минути в тавата и след това се оставят върху решетка за още час-два. Ако е цял блат се разполовява напречно през средата.

6. За крема шоколадът се разтопява на много слаб огън, не повече от 50 градуса. При него се слагат маргаринът, растителното мляко, олиото, пудрата захар и ванилията и се разбива на пухкаво кремче. С половината от него се намазва между двата блата, а останалото се разпределя отгоре.

Морковената торта се украсява по желание.

7. Веган морковената торта се прибира в хладилник за 15 минути преди да се нареже, така кремчето ще стегне.

Да ви е сладко с тази така любима класика!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *