Site Overlay

Вегетарианска Имамбаялдъ с шарени патладжани – Рецепта

“Невероятния турски специалитет Имамбаялдъ във вегетариански вариант – невероятно! “

Начин на приготвяне:

Обелете патладжаните, но не напълно, оставете ги шарени. Нарежете ги на дебели шайби.

Ако ползвате от тъмните патладжани ги посолете и ги оставете да си пуснат горчивата вода, шарените нямат нужда. Нарежете доматите на тънки шайби, чесъна на филийки, и магданоза на ситно.

Намазнете дъното на голяма тенджера и започнете да редите:

Ред патладжани, ред домати, мъничко чесън и обилно магданоз, посолявате и слагате мъничко зехтин.

Повтаряте докато не свършат продуктите. Сипете 2 пръста вода в тенджерата и сложете на среден огън.

Задушавайте докато зеленчуците омекнат и станат много крехки, ако се налага добавете още водичка. Сервирайте вкусната имамбаялдъ, поръсена с пресен магданоз.

Вегетарианската Имамбаялдъ с шарени патладжани е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *