Site Overlay

Вегетарианска мусака от тиквички – Рецепта

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на дребно и задушава в малко олио. След като омекне се прибавя нарязаната на кубчета тиквичка, а малко по-късно нарязаните картофи.

След кратко разбъркване се слага измитият ориз и чаена чаша вода. Ястието се овкусява със сол и смлян черен пипер.

Доматите се настъргват или блендират, след което се добавят към останалите продукти заедно с нарязания на ситно копър.

Щом оризът поеме водата, всичко се прехвърля в тавата за печене и се наливат се още около чаша и половина вода.

Мусаката се слага във фурната и се пече на 200 градуса за около половин час.

Когато е почти готова се залива със заливка, приготвена от разбити яйца с кисело мляко и брашно.

Вегетарианската мусака се връща отново във фурната и допича до златист загар.

Вегетарианската мусака от тиквички е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *