Site Overlay

Вегетарианска пица с моцарела – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пестото приготвяме, като пасираме пресния босилек, чесъна, пармезана и зехтина. Слагаме сол на вкус.

В купичка слагаме маята, солта, захарта, брашното и топлата вода и разбъркваме сместа.

Оставяме настрани да бухне, а през това време в голяма купа пресяваме брашното, слагаме яйцето, содата, киселото мляко и бухналата мая.

Разбъркваме докато получим хомогенна смес и след това го покриваме и оставяме в топло помещение за 1-2 часа. След това го изавждаме, разделяме на топки и ги разточваме до желаната големина.

След това го поставяме в предварително намаслена тавичка, поръсена с малко брашно, и поставяме в края от топеното сирене и подгъваме коричката, смесваме пестото и доматения сос и намазваме тестото, след това добавяме доматите, моцарелата нарязана на кубчета и накрая пармезана и поръсваме пицата с босилек.

Запичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35 мин.

Вегетарианската пица с моцарела е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *