Site Overlay

Великденски чийзкейк без печене – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо, надробих козунака и го сложих в купа, след това полях с топло прясно мляко и разбърках.

Добавих смлените лешници и разбърках.

Сипах сместа в тава с ринг 26 см и покрих с пергаментова хартия, като с лъжица притиснах сместа.

Дойде ред на крема за вкусния чийзкейк, катого приготвих по следния начин: първо, в касерол сипах 600 мл прясно мляко, след което го сложих върху котлона на средна температура.

Когато ми завря млякото, добавих захарта и разбърках.

След това си приготвих и нишестето, като в шола сипах нишестето и полях със 100 мл прясно мляко. Разбърках с телена бъркалка, да не останат бучки.

След като си приготвих нишестето, го сипах при прясното мляко, като непрекъснато бърках, бърках около 5 минути, да не залепне.

И след това го взех от котлона и го оставих да се охлади.

Когато ми се охлаждаше, от време на време разбърквах с лъжица, за да не хване коричка.

Когато ми се охлади кремът напълно, добавих крема сиренето и разбих с миксер около 2-3 минути на ниски обороти.

След това си добавих и кравето масло и разбих с мискер за около 2-3 минути отново.

Сипах готовата смес върху основата от козунак и изгладих с лъжица, и сложих в хладилник да стегне за около 2 часа и 30 минути.

За желето:

Първо, сложих желатин в малка купа и добавих 6 с.л. студена вода и оставих да набъбне.

След това върху котлона в касерола сипах сока от дренки, малко преди да заври, го взех от котлона. Сложих желатина на котлона, да се втечни до водна баня, като бърках постоянно. След като желатинът вече беше готов, го взех от котлона.

След това сипах желатина при сока от дренки и разбърках добре, като оставих за няколко минути да изстине. След това го добавих върху стегналия крем.

Оставих великденския чийзкейк без печене няколко минути на стайна температура и след това го прибрах в хладилника за 1 нощ.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *