Site Overlay

Ветрила от патладжани с моцарела и домати – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните по дължина на филийки, но не до края. Посоляваме и оставяме да си пуснат черния сок.

След това го измиваме внимателно. Подреждаме в тава в, която сме сложили хартия за печене.

Започваме да пъхаме между филийките по резенче моцарела и домат. Поливаме всеки патладжан с по-една чаена лъжичка зехтин. Поръсваме с риган.

Поставяме нарязаните на колелца чесън и листа пресен босилек. Покриваме тавата с фолио и печем патладжанените ветрила за около час на 180′.

Изваждаме тавата, премахваме фолиото и поръсваме с настъргания кашкавал.

Запичаме ветрилата от патладжани с моцарела и домати до готовност.

Получава се страхотно предястие с патладжани, любимо на цялото семейство!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *