Site Overlay

Виенски кифлички от едно време – Рецепта

Начин на приготвяне:

За тези виенски кифлички от едно време маята се разтваря в част от прясното мляко с лъжичка захар и 2-3 лъжици брашно.

Остава се на топличко да се активира.

В останалото прясно мляко се разтваря захарта. Добавя се яйцето и маслото, нарязано на дребно.

Прибавя се втасалата мая и се замесва меко тесто. Остава се да втаса.

Като втаса, се разделя на 10 топки и всяка се разточва на кръг с големината на средна чиния – около 16 см.

Навива се на руло, като краищата се подгъват. Кифличките се нареждат в тава под формата на подкова на разстояние, защото се увеличават при печенето.

Остават се да втасат виенските кифлички, мажат се с белтък и се пекат на 180°C до златист цвят.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *