Site Overlay

Виенски шницел с ароматно масло и пържени картофки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарежете контрафилето на филийки и ги начукайте. Натрийте ги със сол и черен пипер.

Разбийте с телена бъркалка белтъците и горчицата. Добавете щипка сол и индийско орехче на вкус.

Оваляйте всяка пържолка в брашно, потопете в белтъчната смес и изпържете виенските шницели в средно сгорещено олио.

За приготвянето на ароматното масло Ви трябват 250 г меко краве масло (стайна температура), към което се добавят листенцата майорана, рендосаната кора лимон и подправките.

Намачквате добре с виличка и съхранявате в бурканче в хладилник.

Листенцата прясна майорана се накисват за поне 30 мин в студена вода, преди да се добавят към маслото.

При поднасяне намажете виенския шницел с ароматното масло.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *