Site Overlay

Винаги пухкав и сочен кекс – Рецепта

“Няма как да сбъркате, защото този кекс е винаги пухкав и сочен “

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта и ванилиите на пухкав крем, докато удвоят обема си.

Прибавете киселото мляко и олиото и отново разбъркайте с миксера до еднородна смес.

Прибавете предварително пресятото брашно, смесено с бакпулвера, разбъркайте.

Измийте и прецедете стафидите, оваляйте в около 0.5 с.л. брашно и ги прибавете към сместа, разбъркайте с шпатула.

Сипете сместа в намазана с олио форма за кекс и поръсена с брашно.

Печете пухкавия кекс в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути.

Истински пухкав и сочен кекс, който винаги се получава!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *