Site Overlay

Винен кебап със свински сърца – Рецепта

“Следващия път, когато приготвяте винен кебап, предлагаме да опитате със свински сърца “

Начин на приготвяне:

Измитите свински сърца се посоляват и заливат с вода. Прибавят се няколко зърна черен пипер и се варят в тенджера под налягане 50-60 минути.

Нарязват се на филийки.

В тенджера се задушава 1 глава ситно нарязан лук. Добавя се брашното, запържва се и се прибавя червеният пипер. Залива се с част от бульона и виното.

След като сосът кипне няколко минути, се добавят сърцата, дафиновият лист и бахарът. Виненият кебап се изключва и се оставя на котлона.

В малка тенджера се запържва другата глава лук. Добавя се измитият ориз и се запържва леко.

Залива се с три чаени чаши от бульона, поставят се няколко зърна черен пипер и се поставя в предварително загрята фурна на 180 градуса фурната.

Пече се до готовност на ориза.

В чиния се поставя от ориза, нареждат се филийки сърца и се заливат със сос.

Кебапът се гарнира се с клонче магданоз.

Приятен апетит с този различен винен кебап със свински сърца!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *