Site Overlay

Витаминозна салата с броколи и джинджифилова майонеза – Рецепта

“Засищаща витаминозна салата, която можем да хапваме всеки ден “

Начин на приготвяне:

1. Почистете и измийте зеленчуците и плода и ги нарежете на ситно. Морковът е добре да се настърже.

Подходящ и по-лесен вариант е да сложите всичко в блендер и да смелите за секунди на средна мощност.

2. Пригответе дресинг, като смесите всички изброени за него продукти. Сипете го при свежите зеленчуци и плода, добавете тиквеното семе и разбъркайте.

3. За майонезата чукнете яйцето във висок и тесен съд. Сипете при него лимоновия сок, малко от олиото, солта и нарежете на парченца джинджифила.

4. Позиционирайте пасатора да опира в дъното на съда и включете уреда, без да го мърдате. Когато сместа побелее отдолу, започнете да наливате останалото олио на тънка струйка и в същото време изтегляйте пасатора бавно нагоре до цялостно емулгиране и получаване на гъста и хубава джинджифилова майонеза.

5. Сервирайте витаминозната салата, като полеете с малко от майонезата.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *