Site Overlay

Витаминозна салата с киноа и цвекло – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Сварете киноата за 12 минути и я прецедете, като оставите в цедката да изстине.

2. Почистете и обелете кореноплодните зеленчуци. Настържете ги на едро ренде.

3. В купа смесете ядките с настърганите морков и цвекло и добавете киноата.

4. Пригответе богат цитрусов дресинг от соковете на лимон, портокал и лайм със зехтина и солта. Аз обичам по-кисело и затова слагам повечко от сока, но ако предпочитате по-балансиран вкус, не слагайте толкова киселина, а по-малко.

5. Разбъркайте добре витаминозната салата и поднесете с любимо питие.

Витаминозната салата с киноа и цвекло е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *