Site Overlay

Вити банички със сирене – Рецепта

Начин на приготвяне:

Леко затопляме млякото. Слагаме кубчето мая, захарта и оставяме да шупне.

В купа счукваме яйцата, добавяме солта олиото и маргарина. Разбъркваме, добавяме шупналата мая и започваме да месим.

Готовото тесто оставяме да втаса около 20 мин.

Приготвяме плънката от сиренето, яйцата и маргарина.

Разделяме тестото на топки и започваме да разточваме всяка топка, слагаме от плънката и навиваме баничките на охлюв. Готовите банички редим в намазана с олио тава.

Оставяме ги да втасат около половин-един час, зависи от стайната температура – трябва да си удвоят обема.

Намазваме и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилация.

Витите банички със сирене са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *