Site Overlay

Вкусен лападник с кори на сач и ГХИ – Рецепта

Начин на приготвяне:

Лападът се почиства от дръжките и измива много добре. Нарязва се на едро и се слага в тенджера.

Лукът се почиства, измива много добре и се нарязва на ситно. Прибавя се към лапада.

Прибавя се олио и малко вода и се задушава за 3 мин. при продължително бъркане.

Яйцата (5 бр.) се разбъркват на пяна и се прибавя натрошеното сирене. Разбърква се.

Содата се разтваря в киселото мляко и се прибавя към яйцата. Сместа се разбърква много добре.

Задушеният лапад се отцежда от водата и се прибавя към яйцата.

Разбърква се много добре. ГХИ се разтопява.

Всяка кора се намазва с ГХИ 3 с.л. Във всяка кора се слага 1/3 от плънката.

Кората се навива на руло и се слага в тава, която предварително е намазана с ГХИ.

Яйцето се разбърква на пяна и се прибавя 3 с.л. ГХИ. Със сместа се залива лападникът.

Баницата се пече 60 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Вкусният лападник с кори на сач и ГХИ е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *