Site Overlay

Вкусен сладкиш с мармалад – Рецепта

“Не подценявайте ретро сладкишите с мармалад “

Начин на приготвяне:

В купа сложих яйцата, захарта и ванилията и с миксер разбих до пухкава смес. Добавих на тънка струйка олиото, като разбърквах непрекъснато.

В киселото мляко разтворих содата и когато шупна добре, го добавих в сместа. Разбърках отново с миксер.

На финал добавих пресятото брашно, като вече разбърквах до усвояването му с кухненска бъркалка.

Идеята е сместа да запази въздушността си.

Фурната загрях на 170 градуса. Тава с размер 32х25 см намазах с масло и поръсих леко с брашно.

Сложих половината смес и пекох до изпичането ѝ. За целта проверявам с дървено шишче.

Извадих сладкиша, намазах го с мармалада, поръсих със счуканите орехи и полях с останалото тесто.

Допекох сладкиша със сладко до суха клечка.

Поръсих вкусния сладкиш с мармалад с пудра захар и оставих да изстине, преди да го разрежа.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *