Site Overlay

Вкусен сладкиш с ябълки и моркови – Рецепта

“Вадим дебелите книги и познайте какво изскача от тях – рецепта за вкусен сладкиш с ябълки и моркови”

Начин на приготвяне:

Измийте и обелете ябълките и моркова, нарежете ги на малки кубчета. В купа смесете яйцата, захарта, ванилията и щипка сол, разбъркайте на пухкав крем с миксера.

Пресейте брашното и добавете бакпулвера, канелата и индийското орехче, разбъркайте добре. Прибавете сухата смес към течната заедно с олиото и кубчетата ябълки и моркови, разбъркайте добре.

В кръгла тава с размери 22 см, постлана с хартия за печене сипете сместа и разпределете равномерно.

Отгоре разпределете маслото нарязано на люспи, поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете ябълковия сладкиш първите 20 минути на долен реотан, след което превключвате и горен.

Поръсете горещия сладкиш с пудра захар и сервирате охладен, по-приятен е за консумация на следващия ден.

Вкусен сладкиш с ябълки и моркови, леко влажничък с мекичка текстура!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *