Site Overlay

Вкусен ябълков щрудел – Рецепта

Начин на приготвяне:

Ползва се тавата на самата печка. От корите се правят 6 рула щрудел. Всяко руло се прави от 3 бр. кори.

Всяка от тези кори се намазва с четчица с много малко от олиото и се поставят 3-те броя кори една върху друга.

Настъргва се на едрото ренде 1 ябълка и се поръсва с 2 или 3 с.л. захар. Завива се на хлабаво руло откъм късата страна.

Рулата се слагат в тавата върху хартия за печене и се намазват отгоре с олио.

Щруделът с ябълки се пече в предварително загрята на 170-180°C фурна за 30-35 минути до зачервяване.

Готовият вкусен ябълков щрудел се поръсва с пудра захар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *