Site Overlay

Вкусна гъбена яхния – Рецепта

“Апетитна гъбена яхния, която топли душата в студен зимен ден – бързо си запишете рецептата”

Начин на приготвяне:

В касерола сложете кравето масло да се разтопи и запържете брашното вътре. Разредете с малко вода и изчакайте да заври. Изключете и заделете.

Обелете гъбите и ги нарежете на филийки. Лука и моркова също обелете и измийте.

Нарежете на дребно. В тенджера сложете олиото и запържете гъбите до златисто. Добавете лука и морковите.

Задушете за няколко минути. Сложете половината домати, нарязани на дребно, солта и налейте виното.

Залейте ястието с брашнения сос. Добавете останалите домати и варете до омекване на зеленчуците.

Готовата яхния поръсете с магданоз или копър преди да сервирате.

Вкусната гъбена яхния е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *