Site Overlay

Вкусна домашна торта Касис – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разбийте киселото мляко, яйцата, олиото, плодовия сироп и захарта. Добавете бакпулвера и ваниловата захар.

Започнете да прибавяте на части брашното, като не спирате да разбивате. Трябва да получите средно гъсто кексово тесто.

Намазнете и поръсете с брашно кръгла тава и прехвърлете тестото в нея. Печете 35 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна. Оставете да се охлади и внимателно разрежете на 3 блата.

За крема разбийте жълтъците със захарта, брашното, ваниловата захар и 50 мл от млякото. Сложете в тенджерка останалото мляко и сметаната.

Поставете на огъня и малко преди да заври започнете да добавяте на малки части 2-3 черпачета към жълтъците. След това на тънка струйка прехвърлете в тенджерката, като не спирате да бъркате.

Щом кремът започне да се сгъстява, снемете от огъня и добавете сладкото от касис. Разбъркайте.

Готовия крем разпределете между блатовете. Намажете и последния блат с него. По желание заделете 5-6 с.л. от крема и ги смесете с малко какао, за да направите украса на вашата плодова торта.

Поръсете с рендосан шоколад, плодчета и други. Оставете вкусната домашна торта Касис в хладилник за 1 час.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *