Site Overlay

Вкусна имамбаялдъ с кайма – Рецепта

Начин на приготвяне:

Патладжаните се разрязват на две по дължина. Меката част се нарязва леко на решетка. Посоляват се и се оставят за 20 минути.

Измиват се и се поставят в тава. Поръсват се със зехтин и се запичат за 20 минути.

След като се охладят се издълбават.

В тиган се загрява олиото. В него се задушават дребно нарязаният лук, морков и чесън.

Добавя се каймата и след като се е раздробила се прибавя обеленият и нарязан домат.

Сместа се овкусява с черният пипер. Поръсва се със ситно нарязания магданоз и чубрица. Ако е необходимо се посолява.

С тази смес се пълнят патладжаните.

Поставят се в загрята фурна на 180 градуса и вкусното ястие имамбаялдъ се запича около 15-20 минути.

Приятен апетит! Вкусната имамбаялдъ с кайма е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *