Site Overlay

Вкусна млечна баница – Рецепта

“Озари ни идея за приготвяне на вкусна млечна баница – добре де, видяхме рецептата и се възползвахме, препоръчваме и вие да направите същото”

Начин на приготвяне:

Намазняваме голяма тава с олио и започваме да редим от корите.

Постиламе по една кора, като гледаме от единия край кората да излиза от тавата.

Слагаме три или четири кори, докато обиколим цялата тава.

Поливаме с малко олио, разпределяме от изварата и поръсваме със сол.

Продължаваме да редуваме ред кори, сирене, кори, извара и така, докато свърши всичко.

Между всеки пласт поливаме с олио.

Най-горния пласт кори поливаме с 1 черпак от заливката и започваме да прибираме висящите от тавата кори, като го прегъваме към средата, така че да завием млечната баница.

Режем я на квадрати и поливаме обилно навсякъде.

За заливката разбиваме яйцата с прясното мляко.

Содата кипваме в киселото мляко и прибавяме към яйчната смес.

Посоляваме заливката и покриваме баницата с нея.

Печем на 180 градуса с вентилатор докато вкусната млечна баница стане златисто кафява.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *