Site Overlay

Вкусна супа топчета от ученическия стол – Рецепта

Начин на приготвяне:

Започване с подготовка на топчетата. За да не рискувате да се разпаднат при варенето, сложете каймата в блендер и я смилете отново за няколко секунди.

Сложете я в дълбока купа и добавете към нея предварително измития ориз и подправките. Омесете каймата много добре, най-добре с ръце, и приберете в хладилника до момента на прибавянето им към супата топчета.

Сложете олиото в подходяща тенджера и сложете на котлона на средна степен да се загрява.

В него задушете за кратко предварително обеления и нарязан на ситно лук. Разбърквайте на често, за да не загори. Щом започне да става прозрачен, добавете и подготвения настърган морков.

Задушете зеленчуците заедно за минута-две и добавете вряла вода. Тук е моментът да добавим и топчетата. Изсипваме ги бавно с помощта на лъжица или черпак.

Намалете силата на котлона на втора след минималната и оставете супата да къкри. След десетина минути добавете подправките и ориза. Преценете, ако има нужда от още вода, добавете.

Подгответе си застройката. Разбийте много добре жълтините и кисело мляко. Добавете малко бульон от супата и отново разбъркайте. Добавете, докато и застройката не стане вряла.

След още 20-25 мин супата е готова. Добавете нарязания на ситно магданоз и лимонов сок.

Последната стъпка от рецептата за вкусна супа топчета от ученическия стол е застройката.

Изсипете я на тънка струйка, като много внимателно и бавно разбърквате.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *