Site Overlay

Вкусни кремчета с чия и ананас – Рецепта

“Ароматни и лесни за приготвяне кремчета с ананас и чия – знаем, че ще ви станат любими”

Начин на приготвяне:

Ананаса го слагаме в малка тенжерка с 4 с.л. и го прибираме в хладилника. Чията с 3 с.л. от млякото я слагаме в купичка да набъбне.

През това време в тенжера слагаме брашното, 3.5 супени лъжици от нишестето, 6 с.л. от захарта и останалото мляко. Разбъркваме добре и пускаме котлона на среден огън.

Бисквитките минаваме през чопъра, трябяа да станат на пясък, а 150 грама от маслото разтопяваме на котлона и добавяме след това към смлените бисквитки, разбъркваме много добре и разпределяме по дъното на чашите. Пристискаме добре и оставяме така.

Изваждаме ананаса от хладилника и го слагаме на котлона да се готви на среден огън. Към ананасовия сос добавяме и останалото царевично нишесте, размито в малко водича, за да се разтвори.

Бъркаме и крема с телената лъжичка и ананасовия сос. Важно е при крема да се бърка много често, тъй като може да загори дъното.

Когато кремът се сгъсти, дърпаме от котлона и добавяме към него останалото масло и ванилията. Разпределяме крема по купичките, в които бяхме сложили бисквитено дъно.

Ананасовия сос го пасираме и го оставяме на изстине.

Изчакваме и пудинга в купичките да изстине и след това слагаме с лъжичка набъбналата чия и най-отгоре ананасовия сос. Може да украсите с листенца от мента.

Вкусните кремчета с чия и ананас са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *