Site Overlay

Вкусни кюфтенца от червена леща – Рецепта

Начин на приготвяне:

Лещата се сварява за около 15-20 минути до пълна готовност. Когато е готова се изцежда от водата с помощта на гевгир и се оставя в купа.

Морковите, чушката, лукът и чесънът се режат на много ситно или се слагат в чопър. В малка тенджерка се задушават с малко вода, за да омекнат. Когато са готови се изсипват при лещата.

Добавят се подправките и всичко се разбърква. Прибавя се и брашното, за да се получи лепкава и по-гъста смес. Оставя се в хладилник за около час.

Кюфтенцата може да се приготвят в загрят тиган. С навлажнени ръце се оформят. След 3 минути се проверяват дали са изпечени и се обръщат.

Във фурна се пекат на предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути върху хартия за печене.

Може да поднесете зеленчуковите кюфтенца с млечен или песто сос.

Бързи и вкусни кюфтенца от червена леща!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *