Site Overlay

Вкусни начини да използвате консервирана тиква

На сайта на gotvach.bg има достатъчно голямо разнообразие от рецепти, касаещи самият процес по консервирането на тиква. Какво обаче можете да приготвите от тиквата, след като вече тя е консервирана.

Очевидно е, че няма да можете да я напълните с нещо, както и това, че тя ще е прекалено водниста за приготвянето на конкретни ястия с тиква.

Ето няколко вкусни начини да използвате консервирана тиква.

Консервирана тиква за супа

Кремсупите от тиква са много апетитни, независимо в кой сезон се консумират. Отново можете да намерите много рецепти на сайта ни, но изключително вкусна кремсупа от тиква става просто като оставите тиквата да се вари в бульон (можете да използвате бульон на кубчета, но за предпочитане е за овкусяване на бульона да използвате корени от целина, пащърнак, магданоз и т.н.) заедно с праз лук и 1 или 2 картофа. Пасирайте после супата, добавете допълнително подправки по ваш избор и я сервирайте с крутони.

Консервирана тиква за тиквеник

По същия начин, по който приготвяте любимия си тиквеник, можете да направите и тиквеник с консервирана тиква. Добре ще е тя да е предварително рендосана, но още по-важно е много добре да я отцедите. Отделете си поне 2 часа за тази дейност.

Смути от тиква

Малко противоречи на идеята за смути, защото то трябва да се приготвя само от пресни плодове и зеленчуци. От друга страна, вие може сами да сте консервирали тиквата по здравословен за използване начин. А именно без да сте добавяли захар. В такъв случай нищо не ви пречи да си приготвите зимно смути с тиква и банан. Просто миксирайте всичко и ще разполагате с една наистина питателна закуска. С подобно смути ще посрещнете с удоволствие и изпълнени с енергия сутрешния ден!

Вкусни начини да използвате консервирана тиква

Консервирана тиква за бебешко пюре

Ако в дома ви има сравнително нов член на семейството, на който му предстои захранване, то имайте предвид, че тиквите са от първите продукти, които влизат в бебешкото меню. Особено подходяща за тази цел е консервираната тиква, която е предварително настъргана. Просто пасирането ѝ ще ви е доста улеснено. Внимавайте обаче да не би при консервирането ѝ да не сте използвали захар или друг вид подсладител, защото те не са никак подходящи за бебешкото меню.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *