Site Overlay

Воловани с крем ванилия – Рецепта

Начин на приготвяне:

Бутер тестото се размразява и се разстила. С помощта на чаша се изрязват кръгчета и половината от тях се поставят в тава, с хартия за печене. Мажат се с разбитото яйце и с вилица се дупчат на 2-3 места. Така ще се надуят повече при печене.

За останалите кръгчета се използва по-малка чаша. С нея се изрязват по-малки кръгчета в средата и се получават като рингове. Получените рингове се слагат върху целите кръгчета и се намазват с жълтък. Поставят се в хладилник за 40 мин. или камера за 20 мин. Така ефектът за надуване при печенето е по-сполучлив.

В предварително загрята фурна на 150 градуса се пекът за 15-20 мин. до златисто. Изваждат се и когато се охладят, кошничките се пълнят с крема.

За крема: Прясното мляко се затопля и се добавя захарта и крема ванилията. Бърка се до получаване на гъст млечен ванилов крем.

Украсяват се волованите по избор с плодове.

Красиви и вкусни воловани с крем ванилия!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *