Site Overlay

Вредата, която фаст фууд нанася на тялото

Фаст фууда бързо набира популярност сред различните възрастови групи. Някои хора ядат тази храна много често, като дори не подозират за реалната опасност за здравето си. Родителите купуват хамбургери и пържени картофи на малките си деца, след което се сблъскват с редица проблеми, основният от които е затлъстяването.

Каква е вредата от фаст фууда? – Ето малко пояснения.

Във всички страни по света бързата храна е най-евтината. Често се приготвя пред клиентите, като хората я купуват не само заради ниската цена, но и заради нейния вкус. Обичайните кифлички и колбаси придобиват особено деликатен вкус. Хамбургерите или чийзбургерите ни карат да се пристрастяваме към така вредния за здравето ни фаст фууд.

Независимо от това, че бързата храна е нездравословна и прекомерната ѝ консумация със сигурност ще се отрази на теглото и състоянието на организма, голяма част от хората пренебрегват тези предупреждения на редица лекари по света.

Фаст фуудът често съдържа включва голям брой хранителни добавки, които са отговорни за вкуса на продукта. Повечето от тях влияят много негативно на състоянието на организма. Така например днес дори е доказано, че редовната консумация на фаст фууд води не само до затлъстяване, но и до сърдечно-съдови заболявания.

Освен това, фаст фуда е една от предпоставките за развитието на диабета. При приготвянето на бързата храна почти винаги се използва масло. След термична обработка то отделя голямо количество канцерогенни елементи, което е не само вредно, но и много опасно. Канцерогените са една от причините за рака днес, тъй като имат изключително негативен ефект на организма ни. Като цяло храните, които са пренаситени с много мазнини и имат високо съдържание на калории, водят до редица заболявания. Към вредите по тялото от фаст фууда можем да добавим следните здравословни проблеми:

– наднормено тегло и затлъстяване;

– камъни в жлъчката;

– бъбречни проблеми;

– атеросклерозата;

– повишен холестерол;

– повишени нива на кръвната захар;

– хипертония;

– заболявания на черния дроб и панкреаса;

– кариес;

– язви и гастрити.

Въпреки всички тези вредни свойства на храната, днес вероятно няма нито един човек, който да не е посещавал поне веднъж заведение за бързо хранене. И за съжаление за мнозина всичко не се ограничава само до едно посещение в името на любопитството. Статистиката сочи, че голяма част от семействата посещават тези места повече от 2-3 пъти седмично и редовно консумира фаст фууд, като така пряко застрашават своето здраве и това на децата си.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *