Site Overlay

Вредни чайове, с които да внимаваш

Чаят е любима ароматна напитка на много хора по света, като заедно с това тя се смята за най-безопасната, тъй като е на билкова основа, но това невинаги е точно така. Както всяка напитка, така и в този случай могат да бъдат отбелязани както множество предимства, но така и минуси.

Понякога рисковете могат да са много повече от ползите, когато говорим за тези чайове.

Една от причините е това, че реално в ароматната напитка се съдържат киселини, които, влияят зле на емайла, а именно – го разрушават. Но това е само част от рисковете с тези потенциално вредни чайове.

Ето кои са вредните чайове, с които да внимаваш. Действието им е важно като знание за всички, които са фенове на тези билкови отвари.

1. Хибискус

При него резултатите са били доста шокиращи, тъй като той уврежда изключително много емайла, затова е по-добре да не го пиете често. По вредност чаят е поставен на равно със содата, алкохола и енергийните напитки.

2.Пу-ер

В него се съдържа доста голяма количество танини, като заедно с това се отличава с горчивия си и “сух” вкус. Тези вещества са способни да провокират доста здравословни проблеми и в частност на стомаха, поради това че дразнят неговата лигавица и храносмилателния тракт. Възможен е дори страничен ефект повръщане, затова внимавайте с приема на пу-ер чая.

Имайте предвид, че негативният ефект не се вижда веднага, а след известно време. Ако обаче пиете доста чай на ден, тогава е твърде вероятно доста бързо да забележите влошаването на кондицията ви. Този чай не се препоръчва на хората с проблеми на храносмилателния тракт, но и като цяло дори и здравите хора трябва да внимават с приема му.

Зелен чай

3. Зелен чай

Със сигурност това може да ви учуди, но и той може да се нарече отчасти вреден, ако се прекалява с него, тъй като има бактерицидни и диуретични свойства. Ако пиете по много от тази напитка, тогава убивате не само вредните, но дори и полезните бактерии. По този начин се нарушава така важната за нашето здраве микрофлора в организма, като това може да окаже доста негативен ефект на черния дроб и бъбреците. Днес дори са документирани случай на отравяне със зелен чай.

Любимият на много от хора по света черен чай се смята за най-безопасния, тъй като той няма никакви странични ефекти, но все пак това не означава, че трябва да прекалявате. Именно затова може той да е основен, а със зеления само да разнообразявате понякога, тъй като така няма риск да навредите на здравето си.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *