Site Overlay

Втасала баница – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява. Прави се кладенче и в него се поставят солта, содата, разтворена в оцета, маята, киселото мляко и леко топлата вода.

Замесва се меко тесто. Оставя се да почине 20 минути, покрито с кърпа.

През това време се приготвя плънката, като сиренето се натрошава и към него се добавят яйцата.

Тестото се разделя на пет равни части.

Взема се едната част и се разточва по възможност на по-тънко. Наръсва се с плънката и тук-там се нахвърлят парченца масло. Кората се навива на руло и след това на охлювче.

Оформената баница се подрежда в тава с размер 32 см, намазана с масло.

Останалите части от тестото също се оформят на рула и се завиват около първото охлювче.

Баницата се оставя да почине 10 минути.

Намазва се леко с олио и се поставя в предварително загрята фурна на 180 градуса. Любимата вита баница се пече до зачервяване.

След като втасалата баница е готова, отгоре се намазва с краве масло.

Приятен апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *