Site Overlay

Вълшебен галет с череши – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцето с вилица и отделете малка част за намазване на сладкия галет, преди да го сложим във фурната.

Нарежете маслото в купа на кубчета и го оставете за 30-60 минути на стайна температура.

Добавете останалите продукти и замесете меко и маслено тесто. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за 1 час.

Изчистете черешите, като махнете костилките. Сложете ги в дълбока купа.

Поръсете със захарта, нишестето и ликьора.

Разбъркайте и оставете така, докато тестото за пая е готово.

Извадете тестото от хладилника. Разточете го на кръг. Поставете чиния с диаметър 20 см, за да очертаете вътрешността. Там поръсете с галетата и сложете черешите. Загърнете краищата навътре.

Намажете със заделения жълтък, поръсете с малко кафява захар и печете черешовия пай в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете, оставете да се охлади и поръсете галета с череши с пудра захар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *