Site Overlay

Вълшебен тиквен пай с шоколад – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцето и захарта с бъркалка. Добавете брашно и сол. Разбъркайте сместа. Включете мекото масло, без да натискате твърде силно.

Оформете топка и оставете настрана в хладилника за 30 минути.

Поставете и разстелете равномерно тестото за пай в тавичка с подвижно дъно. Предварително го запечете за 15 минути при 170°C .

Приготвяне на пълнежа:

Разтопете шоколада на водна баня. Дръпнете настрана.

Бързо разбийте яйцата със захарта с бъркалка. Включете в тиквеното пюре. Добавете течната сметана и разбъркайте добре, докато всичко стане гладко и хомогенно.

Изсипете половината в купа, а останалата половина в друга купа.

В първата купа добавете подправките (канела, джинджифил, индийско орехче) към сместа. Смесете ги добре.

Във втората купа добавете разтопения шоколад. Смесете добре.

Изсипете сместа от тиква и шоколад върху изпечения леко блат за пай. Загладете.

Внимателно изсипете сместа от тиква и подправки отгоре.

Печете тиквения пай 40 минути при 180°C.

Извадете от фурната вълшебния тиквен пай с шоколад, оставете да се охлади.

Насладете се!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *