Site Overlay

Гарнитура с бял боб и задушен червен лук – Рецепта

“Любима и страшно апетитна бобена салата, която може да поднесете и като гарнитура”

Начин на приготвяне:

Така приготвени, червеният лук към варения бял боб са чудесна добавка към печена риба!

Често се случва, да се приберете вкъщи и да имате много малко време да приготвите нещо за ядене. Мисля, че тази бобена салата може да бъде, самостоятелно ястие или чудесна гарнитура към печена риба!

Много малко усилия и резултатът е наистина невероятен.

Обелете червения лук, измийте го и го нарежете на тънко.

В малък тиган загрейте няколко супени лъжици олио, след това добавете лука, леко го посолете и оставете да се запържи хубаво на слаба степен на котлона, като разбърквате от време на време.

Междувременно отцедете сварения боб и изплакнете обилно под течаща вода.

В малка купа сложете няколко супени лъжици олио, щипка сол, смлян пипер, ситно нарязан магданоз и няколко капки лимон. Емулгирайте.

Разбъркайте боба с приготвената емулсия, след което добавете лука.

Разбъркайте добре и подправете със сол, ако е необходимо.

Салатата от бял боб от Испания е готова за сервиране.

Насладете се и като гарнитура с бял боб и задушен червен лук!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *