Site Overlay

Гарнитури от макаронени изделия, с които ще си оближете пръстите

Съществуват хиляди разновидности на пастата – от спагети и лазаня, до нудлите от далечни страни като Тайланд и Китай.

Пастата се приготвя от пшенично брашно и вода, като понякога се добавят и яйца. Напоследък се предлага и паста от царевично брашно за хора с глутенова непоносимост.

Повечето видове в магазините са сушени, но може и да се намери и мека прясна паста. Тя се готви като сушената, но увира за по-кратко време.

За основно ястие се предвижда по около 60-75 г сушена паста на човек.

Фусили, пене, талиатели…изберете любимия си вид паста и действайте смело. Всъщност с пастата може да експериментирате и да приготвите вкусни комбинации за гарнитури с макаронени изделия спрямо вкуса си. На практика няма забранени подправки, продукти и добавки.

Гарнитура от макарони с песто и домати

сварени макарони – 400 г

песто- 3-4 с.л.

нарязани на ситно листа манголд- 300 г

сметана – 200 г

чери домати – 300 г

моцарела

Внимателно смесвате всички съставки и ще имате топла или студена макаронена салата, която е сама по себе си страхотно ястие.

Както казахме по-рано, макаронените изделия с всякакви допълнения или сос са вече страхотно независимо ястие.

Паста със сметанов сос с чесън и сирене

паста- 350 г

твърдо сирене- 50 г

масло- 25 г

чесън – 1 скилидка

сметана- 250 г

Макаронена гарнитура

Сложете пастата да се вари. Настържете сиренето. Разтопете маслото на бавен огън. Добавете пасирания чесън и задушавайте за около 20 секунди. Добавете сметаната, като непрекъснато разбърквате. Поръсете малко черен пипер и увеличете леко котлона. Бъркайте още 1 минута, след което изключете котлона и продължете да разбърквате сместа, докато сиренето се разтопи, и добавете към пастата.

Варианти за вкусна гарнитура от макарони

1. Месо с гъби в заквасена сметана с чесън, моркови, лук, дафинови листа, всичко се задушава и се прибавят макарони;

2. Задушени пилешки дробчета, също в заквасена сметана, или просто така в комбинация с паста;

3. Пилешко месо, моркови, лук и макарони.

4. Настърган кашкавал, зеленчукови и месни сосове с лук и чесън, добавете настърган кашкавал и паста;

5. Запържете ситно нарязаните домати, добавете ситно нарязан чесън и копър и вече сварените макарони;

6. Задушете лук с моркови и сложете сварени макаронени изделия, разбъркайте, можете да добавите домашен кетчуп или малко доматено пюре, подправки на вкус.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *