Site Overlay

Гевречета, месечни в хлебопекарна – Рецепта

“Работим в екип с хлебопекарната за приготвянето на тези очарователни гевречета”

Начин на приготвяне:

В съда на хлебопекарната се изсипват в следната последователност: вода, олио, сол, захар, разбитото яйце (оставяме малко за намазване), брашното и маята (1 пакет суха мая).

Пуска се на програма тесто.

След като е готово тестото, подготвяме тава, постлана с хартия за печене. Тестото разделяме на 8 равни топки.

Всяка топка се разделя на 2 части, които се оформят на фитили. Всеки 2 фитила се осукват и се оформят като гевречета.

Слагат се в тавата, намазват се с останалото яйце. Поръсват се със сусам.

Оставят се да втасат 30-40 мин.

Пекат се гевречета, месечни в хлебопекарна на 200 градуса за около 20-30 минути (до суха клечка).

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *