Site Overlay

Гибаница – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Предварително разбиваме яйцата в дълбока купа, като добавяме прясното мляко и газираната вода.

Натрошаваме си сиренето в купа и към него добавяме олиото и разбъркваме сместа.

Подготвяме си тавичката, в която ще си печем гибаницата, като намазваме с 1 супена лъжица олио постиламе 2 кори една върху друга на дъното.

След като сме поставили първите 2, вземаме още 2 и ги поставяме напряко, като оставяме краищата да стърчат извън тавата.

Започваме да намачкваме по 1 кора, като потапяме в сместа със сирене.

Поставяме я върху основата от постлани кори.

Така продължаваме с останалите кори, докато запълним цялата тава или свършат корите.

Загъваме краищата на корите навътре така, че да покрием пълнежа от намачкани кори.

Поставяме още 2 кори, една върху друга, като подгъваме краищата им навътре и изсипваме останалия пълнеж.

Поставяме гибаницата в предварително загрята фурна на 180 градуса и печем 40 минути.

След като извадим оставяме баницата със сирене да изстине 15 минути и тогава нарязваме.

След това хапваме тази вкусна баница от сръбската кухня.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *