Site Overlay

Говеждо шкембе – Рецепта | Gotvach.bg

“Днес можем спокойно да се оставим в ръцете на любимото питие и добрата компания, а на сутринта да си хапнем говеждо шкембе”

Начин на приготвяне:

Старателно измиваме шкембето под течаща вода.

Слагаме го в тенджера, заливаме го с два шита вода и оставяме да се вари на слаб огън. Нужно му е минимум 2 часа.

Щом е готово се изважда и се нарязва на парчета.

В нова тенджера слагаме нови два литра вода и прясното мляко. Оставяме съда на котлона да кипне. Подправяме със сол и черен пипер.

Докато чакаме да кипне на друг тиган загряваме маслото. Щом е готово в него запържваме червения пипер и брашното. Бъркаме много енергично.

След не повече от две минути с черпак наливаме и от врялата вода (3 последователни).

Не спираме да бъркаме. Щом се получи еднородна кашичка, я изсипваме обратно към врялата вода с прясното мляко. Добавяме нарязаното шкембе и оставяме шкембе чорбата да ври още половин час.

По желание говеждото шкембе чорба сервираме с лют червен пипер, чесън и оцет.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *