Site Overlay

Големи кифли с кайсиево сладко – Рецепта

“И понеже са толкова вкусни, направихме кифлите с кайсиево сладко големи “

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в хладкото мляко. Прибавете захарта и 1 с.л. брашно. Разбъркайте и оставете маята да шупне.

Пресейте брашното. Направете кладенче, като оставите около 100 грама за доомесване на меко тесто. Излейте прясното мляко с маята, добавете водата, солта, ваниловата есенция, чукнете яйцата. Прибавете олиото.

Разбъркайте с помощта на лъжица и започнете да месите. Постепенно прибавяйте и размекнатото масло до изчерпване.

Готовото тесто покрийте с чиста кърпа и оставете на страна, за да втаса и удвои обема си.

Разделете тестото за големите кифли на топки.

Разточете всяка върху набрашнен плот.

Разрежете на четири части, всяка разточена кора.

В широката част поставете по лъжица от кайсиевото сладко.

Навийте кифлите. Наредете ги в тава, застана с домакинска хартия.

Намажете повърхността им с разбит жълтък, поръсете със захар и маково семе, оставете отново да втасат.

Изпечете кифлите с мак в загрята фурна до 200 градуса да кафеникаво-златист загар.

Уникално вкусни, големи кифли с кайсиево сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *