Site Overlay

Гравче на тавче с бекон – Рецепта

Начин на приготвяне:

Бобът се накисва в студена вода от вечерта за една нощ. На сутринта се налива нова вода и се поставя в тенджера. Вари се до омекване на бобчетата.

След като бобът вече е сварен в тиган се сгорещява олио и се запържват лукът, морковът, чесънът, сухите чушки. Прибавят се подправките – червеният пипер и джодженът.

Запръжката се изсипва в тенджерата при боба. Разбърква се и се отцежда от водата.

Изсипва се в глинен съд и отгоре се нареждат парчета бекон или друго месо наденица по желание.

Гювечът се поставя в студена фурна. Включва се на 220 градуса и се запича.

Гравче на тавче е много вкусно ястие.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *