Site Overlay

Градинарска мусака с босилек и патладжани – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарежете патладжаните, тиквичката, морковите и лука на кубченца и ги запържете в олиото за кратко, колкото да си пуснат аромата.

Добавете ориза и запържете за още около минута. Овкусете с подправките, прибавете и предварително рендосаните домати.

Оставете на огъна за още 2-3 мин. Прехвърлете в тавичка и залейте с водата.

Печете 25 мин на 200°C и още ~ 35 мин (или до готовност на ориза) на 220°C.

Разбийте яйцата и киселото мляко и залейте с тях мусаката с ориз.

Печете градинарската мусака с босилек и патладжани още 10-на мин или до получаване на златиста коричка.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *