Site Overlay

Градинска яхния с пресен грах и лобода – Рецепта

Начин на приготвяне:

Изключително лесна, бърза и вкусна лятна градинска яхния с пресен грах и лобода.

В тенджерка сипваме слънчогледовото масло (шарлан) и в него сваряваме за 3 минути нарязаните лук и моркови.

Сипваме и пресните картофи, нарязани на кубчета, заедно с подправките – фина хималайска сол, кафява кристална захар (тръстъикова), черен и червен пипер, кимион и куркума.

Разбъркваме и заливаме с около 1 литър гореща вода. Веднага след като заври, изсипваме предварително изронения пресен грах, свежо набран от градината.

Добавяме измити и нарязани пресни листа лобода и щир и по половин връзка пресен лук и магданоз.

Отново разбъркваме и оставяме ароматната зеленчукова яхния да къкри 10 минути.

За сгъстяване на яхнията в отделна купичка разбъркваме 1 к.ч. царевично брашно с около 1 к.ч. топла водичка. Сипваме царевичната кашичка в ястието и разбъркваме.

Готвим нашата грах яхния още няколко минути до готовност и дръпваме от котлона.

Любима постна яхния с пресен грах и зеленчуци – свежи дарове от градината.

Чудно Вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *