Site Overlay

Грахова мусака от 1927 г. – Рецепта

Начин на приготвяне:

Оризът се почиства и измива много добре до бистра вода. Слага се в купа и залива с вода.

Оставя се да се накисне за 30 мин, след което водата се изхвърля.

В тава с капак, в която ще се пече мусаката, се слага сушеният лук и се залива с олио и малко вода.

Задушава се 20 мин под капак в предварително загрята фурна на 180 градуса.

След завършването се прибавя накиснатият ориз и се разбърква.

Залива се с 5 ч.ч. топла вода и се пече под капак във фурната за 30 мин.

След това се прибавя грахът, посолява се и се залива с 2 ч.ч. топла вода.

Пече се под капак 30 мин.

Киселото мляко се разбърква с яйцата до получаване на еднородна смес, с която се залива мусака с ориз 30 мин след прибавянето на граха.

След като се залее със заливката, граховата мусака от 1927 г. се пече 20 мин без капак на 180 градуса.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *