Site Overlay

Гречка с царевица и грах – Рецепта

Начин на приготвяне:

Изчистваме добре гречката. След като сме я изчистили, измиваме гречката много добре с топла вода. /Аз я слагам в голяма цедка и я мия под течаща вода за около 1-2 минути, като я разбърквам с ръка, за да се измие добре./.

След това я накисваме в купа с топла вода за около 50 минути, докато набъбне добре. Щом е готова, я отцеждаме.

В тигана слагаме кравето масло да се загрее добре и внимателно изсипваме гречката.

Разбъркваме с дървена шпатула постоянно, за да не загори и я запържваме за около 1 – 2 минути. Добавяме соевия сос и енергично разбъркваме около 1 минута.

Добавяме пилешкият бульон и водата, след което добавяме сладката царевица и граха. Всичко се разбърква много добре.

Оставяме я на котлона още 5 минути, като непрестанно се разбърква, за да не загори гречката. Може да се консумира само така или да я поднесем като гарнитура.

Да Ви сладко!

Гречката с царевица и грах е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *