Site Overlay

Грилована пъстърва с бяло вино – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пъстървата се изчиства много добре и внимателно, за да не се разкъсва, като се отстраняват главите.

Рибата се измива много добре.

Лимонът се изисква и се разбърква със сол.

Рибата се слага в тава и се залива с лимоновия сок от всички страни.

Тавата се завива с фолио и се оставя на хладно за 30 мин, след което лимоновият сок се излива, като рибата не се измива.

Девесилът и розмаринът се смилат и се прибавят към бялото вино. Разбърква се много добре.

Рибата се поръсва с черен пипер от вътрешната страна.

Залива се с бялото вино и се оставя за 30 мин на хладно.

След като престои във виното, се намазва със зехтин от всички страни.

Пече се пъстървата на грил тиган на средна температура по 5 мин от всяка страна.

Грилованата пъстърва с бяло вино се сервира със салата.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *