Site Overlay

Грилован патладжан с майонезена рибна разядка – Рецепта

“Невероятно апетитно предястие от грилован патладжан “

Начин на приготвяне:

Нарежете патладжана на тънки филии. Посолете и оставете за 30 мин, докато се отцеди горчивата вода.

Загрейте грил тигана и изпечете патладжанените филии от двете страни за кратко.

Прехвърлете в чиния и полейте със струйка зехтин.

Смесете слънчогледовото олио и прясното мляко.

Добавете 1 ч.л. горчица, 2-3 бр. мариновани каперси (по желание), лимонов сок и щипка сол.

Пасирайте до гладкост, след което добавете рибата тон, отцедена от олиото в консервата. Пасирайте отново.

Наредете грилования патладжан в чиния за сервиране. Полейте с майонезената разядка и украсете с мариновани каперси и нарязан лимон.

Да ви е сладко с този грилован патладжан с майонезена рибна разядка!

Забележка: Вместо млечната майонеза може да ползвате готова от магазина!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *